استان البرز به واسطه نوپا بودن و استقلال بدهنگام از استان تهران با ضعف‌ها و کمبود سرانه‌های متعددی همراه بود که به نظر می‌رسد همزمان با روی کار آمدن دولت سیزدهم و آغاز فعالیت نماینده عالی دولت در استان این بار سنگین جدایی از پایتخت یکی یکی از روی دوش البرز برداشته می‌شود.

هفته دولت فرصتی مناسب است تا سراغ مرد شماره یک دستگاه اجرایی کشور در استان البرز برویم و از عملکرد دو ساله او سوال بپرسیم.

مجتبی عبداللهی نیز ارائه گزارش از عملکرد دستگاه‌ها به مردم را باعث امیدآفرینی و نشاط در جامعه می‌داند.

فارس: عرض تبریک ایام هفته دولت، دستاوردهای استان البرز در این روزها چه خواهد بود؟

_ هفته دولت را به همه دولت مردان تبریک عرض می‌کنم و معتقد هستم در این ایام ضروری است که اقدامات صورت گرفته به سمع و نظر مردم برسد. 

در سال جاری برنامه‌های خوبی برای استان البرز تدوین شده است که در قالب ۳۷۴ پروژه قوی و قابل قبول با اعتباری بیش از ۱۱ هزار میلیارد تومان و با هدف ایجاد ۲ هزار و ۸۴۴ شغل اجرایی می‌شود.
 

فارس: آیا وضعیت اقتصادی کشور و تورم منجر به کاهش آمار افتتاح پروژه‌ها نشده است؟

_ابتدا به ساکن باید به خصوصی و دولتی بودن این پروژه‌ها اشاره کرد. در سالی که پشت سر گذاشتیم توان خود را ضمن بهبود سرانه‌ها صرف تحقق مطالباتی کردیم که چندین سال است روی زمین مانده‌اند.

البته که پروژه‌های بیشتری نسبت به آمار اعلامی خواهیم داشت که برخی از آن‌ها به دلیل تکمیل نبودن صد در صدی همزمان با ایام الله دهه فجر به بهره برداری خواهد رسید.

در این میان پروژه‌های اجرایی هفته دولت در سال گذشته از این آمار تعداد کمتری داشتند و همچنین از نظر اعتباری نیز ۶ هزار میلیارد برآورد شد‌. 

هرچند باید بدانیم که آمار سال جاری که در خصوص پروژه‌های افتتاحی هفته دولت در استان البرز بجز پروژه‌هایی است که توسط شهرداری‌ها رقم خورده و به بهره برداری می‌رسد. اگر بنا بر این بود پروژه‌های شهرداری نیز اعلام شود بالغ بر هزار و ۵۰۰ پروژه در استان به بهره‌برداری می‌رسید.
 


فارس: متاسفانه استان البرز از حیث سرانه‌ها با کمبودهایی مواجه است، پروژه‌های اجرایی چه کمکی به بهبود این وضعیت می‌کند؟

_همواره مطرح بود که البرز از حیث سرانه‌های آموزشی از محرومترین استان‌ها نیز کمتر است، در این راستا جهاد مدرسه سازی در استان رقم خورد و امروز در کشور پیشتاز مدرسه سازی تلقی می‌شویم.

مقرر شد برای جبران ضعف سرانه‌های آموزشی ۱۰۰ مدرسه توسط دولت و ۱۰۰ مدرسه دیگر توسط استان البرز احداث شود و امروز شاهدیم که این آمار در استان به بیش از ۲۰۰ مدرسه رسیده است.

انجمن خیرین مدرسه ساز کشور در این خصوص اظهار نظر کرده‌اند و البرز را استانی ویژه در راستای تحقق سرانه آموزشی قلمداد کرد و شور و شعف البرز در مدرسه سازی را بی‌نظیر وصف می‌کنند.

سرانه درمانی

_در خصوص سرانه درمانی نیز همین روند برقرار است، چرا که مصوبات خوبی از سفر ریاست جمهوری به استان البرز وجود دارد. همواره سعی بر این بود تا بیمارستان‌ها ‌و پروژه‌های درمانی که پیش از این آغاز شده اند محقق شوند‌.

آب، برق و گاز

_همچنین در حوزه فعالیت‌های زیرساختی همچون آب و برق اقدامات خوبی شکل گرفته که مصوبات سفر وزیر نیرو به استان البرز نیز بیانگر همین امر است. با این تفاسیر ظرف ۲ سال آینده و تا پایان عمر دولت سیزدهم استان البرز از حیث این مسائل زیرساختی هیچ مشکلی نخواهد داشت.

طی یک سال گذشته برای نخستین بار به اندازه ۵۰ سال گذشته در حوزه گازرسانی فعالیت شده است و تمام روستاهای صعب‌العبور البرز اعم از روستاهای طالقان، آسارا، گچسر و … گازکشی شدند. با این تفاسیر البرز استان سبز تلقی شده و در آینده ای نه چندان دور با حضور وزیر نیرو و یا معاونین ایشان جشن سبز شدن البرز را برگزار می‌کنیم.

پروژه‌های راهی

_در حوزه بزرگراهی، افزایش جاده‌ها، تعریض جاده‌ها و… نیز اقدامات متعددی صورت گرفته، برای مثال جاده قرلحصار که ساماندهی آن ازجمله مطالبات مردمی بوده و روزانه شاهد تصادفات خطرناک و فوتی‌ها بود اصلاح شد در حالی که پس از انقلاب تا به امروز این جاده هیچ تغییر نکرده بود.

پروژه‌های که پس از چند دهه به نتیجه می‌رسد؛ مترو – ادامه همت 

_در حوزه فعالیت‌های شهری نیز اقدامات قابل قبولی صورت گرفت، از جمله آن می‌توان به پروژه مترو کرج اشاره کرد که پس از ۲۰ سال سرانجام بخشی از آن افتتاح شد، در هفته دولت نیز ایستگاه جدیدی به بهره برداری خواهد رسید. در نظر داریم ایستگاه شهید سلطانی را نیز با همین روند در آینده نه چندان دور افتتاح کنیم.

از طرفی دیگر اتوبان شهید سلیمانی در ادامه اتوبان شهید همت و شهید خرازی به طول ۱۸.۵ کیلومتر از پروژه‌های خوبی است که بخشی از آن در هفته دولت زیر بار ترافیک می‌رود.

وعده؛ تا پایان دولت بخش عمده ای از مشکلات البرز برطرف می‌شود

_قطعا کمبودها و کاستی در استان البرز جبران و برطرف خواهد شد و تا پایان دولت عمده مشکلات حل و رضایتمندی مردم به ویژه در حوزه عمرانی افزایش خواهد یافت.

اعتقاد بر این است که با تلاش شبانه روزی و کار جهادی و انقلابی مسائل و موضوعات استان البرز قابل حل است و روند رو به جلویی خواهیم داشت.
 


فارس: از جمله فعالیت‌های که در دولت سیزدهم برای استان البرز رقم خورد، موضوع انتقال زندان رجایی شهر از کرج بود. در این خصوص توضیحاتی بفرمایید.

_ چند ماه گذشته انتقال زندان رجایی شهر یکی از اقدامات مهمی بود که اولین گام اجرایی آن در تاریخ ۱۸ فروردین سال گذشته سفر ریاست جمهوری رقم خورد. این درحالی است که پیش از این انتقال زندان رجایی شهر در برنامه ششم توسعه مصوب شده بود اما اجرا نشد.

اما با سفر رییس جمهور به استان البرز و مطالبه ای که صورت گرفت برای باری دیگر در برنامه هفتم توسعه قرار گرفت و در سفری که رییس قوه قضاییه به استان البرز داشت برای چندمین پیگیری شد و سرانجام اقدامی بزرگ در مسیر تحقق مطالبه مردمی و توجه به حقوق شهروندی صورت گرفت.
 

انتقال زندان رجایی شهر یک مطالبه مردمی بود که به بیش از یک دهه روی زمین ماند و سرانجام در دولت سیزدهم به ثمر نشست، البته استاندار البرز معتقد است انتقال مابقی زندان‌ها از استان به ویژه قزلحصار که متعلق به استان تهران است نیازمند گذشت زمان بوده و برای انجام آن از هیچ تلاشی فروگذار نخواهد بود

فارس: ساختمان زندان رجایی شهر چه سرنوشتی خواهد داشت ؟

_حتما ساختمان فعلی تغییر خواهد کرد و تغییرکاربری شکل می‌گیرد. طی برنامه ریزی صورت گرفته بخشی از آن به فضای سبز و بخش دیگر به مکان‌های تفرجگاهی، ورزشی، مسکن و… به منظور رفع مطالبات و نیازهای شهروندان تبدیل خواهد شد.

فارس: در مسیر رسیدگی به قشر آسیب پذیر قرارگاهی در استان البرز تشکیل شد که در سطح ملی نیز بی‌بدیل است، در این خصوص توضیح بفرمایید.

_در حوزه فرهنگی نیز به صورت نمونه در سطح ملی فعالیت خود را با تشکیل قرارگاه‌ اجتماعی آغاز کردیم. این قرارگاه با ایجاد ۹ کارگروه تخصصی به رفع مطالبات و نیاز مناطق محروم استان می‌پردازد. 

رسیدگی به فقرا، محرومیت زدایی، کمک به نیازمندان، توجه به بیماران خاص، توجه به معلولین، رسیدگی به وضعیت معتادین از جمله فعالیت‌های این قرارگاه تلقی می‌شود که با کمک خود مردم تحت عناوین مدیر محله، مدیر کوچه، بانویار و… صورت می‌گیرد و به ارائه خدماتی از قبیل دانش خانواده و توجه به اشتغال می‌پردازد که همین روند به بیان وزارت کشور نمونه و بی‌نظیر است.

فارس: سخن پایانی با چاشنی خبر خوب برای مردم استان البرز؟

_ ما در این دولت شبانه روز کار می‌کنیم تا مشکلات مردم را حل کنیم و امیدواریم بتوانیم هرچه در توان داریم برای تحقق مطالبات مردم و رفع نیاز ایشان بکار بگیریم و مثمرثمر باشیم.

خبر خوب ؛ مشکل تعاونی‌های مسکن برطرف می‌شود 

همه اقداماتی که صورت گرفته است و تاکنون به آن اشاره شد خبر خوب برای استان بود. اما به صورت ویژه می‌توان گفت در امر رفع معضل مسکن مردم به شدت پیگیر هستیم و در راستای رفع معضلات تعاونی‌هایی که از گذشته شکل گرفته‌اند اقدام خواهیم کرد.

به گزارش فارس، مجتبی عبداللهی، متولد سال ۱۳۴۵ در تهران و دارای مدرک دکتری علوم سیاسی گرایش مطالعات بین الملل (منطقه‌ای) و کارشناسی ارشد مدیریت دولتی است.

از جمله مسؤولیت‌های اجرایی وی پیش از حضور در استان البرز، عبارتند از: «مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان تهران»_«مدیرکل پشتیبانی شهرداری تهران (۱۳۸۶-۱۳۸۴)»_«شهردار مناطق ۷ و ۲۰ تهران (۱۳۸۷ و ۱۳۸۸)»_«معاون شهردار تهران در حوزه خدمات شهری و محیط زیست (۹۵-۹۰)» و «حوزه امور اجتماعی و فرهنگی (۹۶-۹۵)»

  • نویسنده : طیبه جواهری